DE ECOFEMINISTISCHE KIESWIJZER

Weet jij al op welke partij je gaat stemmen? Misschien kunnen we je helpen, want het WECF heeft de #EcofeministischeKieswijzer!


Voor het WECF betekent ecofeminisme: met een intersectionele, feministische benadering werken aan oplossingen voor klimaat- en milieuproblemen. 

Campagne%20WECF_edited.jpg

HET GENDERGELIJKHEID STEMADVIES

De verkiezingen staan voor de deur. Als we meer gelijkheid willen, dan is dit het uitgelezen moment om onze stem te laten horen! Bekijk het Gendergelijkheid Stemadvies van WOMEN Inc. en Atria om de standpunten van de verschillende partijen te lezen.

Campagne Women Inc en Atria.png

MANIFEST: REGEER VANUIT FEMINISTISCHE WAARDEN

Roep tijdens de aankomende verkiezingen politieke leiders op om vanuit feministische waarden te regeren en aan de volgende punten gehoor te geven en teken het Manifest van ActionAid!

Screenshot 2021-02-25 at 08.45.32.png

WELKE PARTIJ PAST BIJ JOUW IDEEËN OVER SEKS EN SEKSUALITEIT?

Wat seks met politiek te maken heeft? De verkiezingen van 17 maart hebben invloed op jouw seksuele gezondheid en die van anderen.


Ontdek welke partij het beste aansluit op jouw mening over seksualiteit. Doe de politieke sekswijzer van Rutgers, Aidsfonds - Soa Aids Nederland, Amref Flying Doctors en CHOICE for Youth and Sexuality.  Jouw stem telt.

sekswijzer-klein.png

HET VERHAAL VAN YORDI

Yordi is jaren geleden vanuit Eritrea naar Nederland verhuisd. Ze heeft in haar dagelijks leven vaak te maken nare opmerkingen en grappen over haar afkomst, huidskleur en accent. Ze heeft in het begin duizenden sollicitaties verstuurd, maar kreeg afwijzing na afwijzing of vaak zelfs niet eens een reactie. En dat terwijl ze hoger opgeleid is en op passende functies reageerde. Schoonmaakwerk, dát werd haar aangeboden. 

Inmiddels heeft ze haar eigen bedrijf en helpt zij anderen in deze positie.

Foto van Yordi zwart wit.jpg

HET VERHAAL VAN PAUL

De vrouw van Paul is door haar werk vaak voor langere periodes in het buitenland. Paul zorgt binnen hun gezin, zeker in die periodes, voor hun twee kinderen. Hij merkt dat veel mensen het ‘raar’ vinden dat zij dit op deze manier doen. Paul merkt dat de norm toch nog steeds is dat de vrouw hoofdzakelijk voor de kinderen zorgt, en dat de man zich op zijn carrière stort.

Foto van Paul zwart wit.jpg

HET VERHAAL VAN NITA

Nita Bouwman is een vrouw met een beperking. Zij ervaart dat zij hierdoor op heel veel vlakken niet dezelfde kansen krijgt als mensen zonder beperking. En dat is, zacht gezegd, niet OK. Maar Nita laat zich niet zomaar uit het veld slaan en strijdt keihard voor gelijke kansen en rechten!

Foto van Nita zwart wit.jpg

ARTIKEL: OM GENDERGELIJKHEID TE BEREIKEN IS EEN VERANDERING IN HET SYSTEEM NODIG

Internationaal is een beweging actief die vrouwenemancipatie en de daarbij horende keuzevrijheden als een bedreiging ziet.

De progressie van vrouwenrechten gaat langzaam, ook in Nederland. Volgens het World Economic Forum duurt het nog minstens honderd jaar voordat de kloof tussen vrouwen en mannen op politiek, economisch en maatschappelijk vlak gedicht is. Tegelijkertijd worden wetten en beleid die gendergelijkheid bevorderen bevochten en zelfs teruggedraaid door een wereldwijd actieve conservatieve oppositie.

2017YEARENDNEWS18.jpg
 
  • Twitter
  • Instagram
  • Facebook

©2020 by Gelijk = Anders. Proudly created with Wix.com