top of page

Iedereen is anders en dat maakt de wereld zo mooi. Tenminste, als iedereen dan ook echt gelijke rechten en kansen heeft. En dat mag best eens worden vastgelegd in het aanstaande regeerakkoord, vindt een brede coalitie van partijen waaronder WO=MEN, Rutgers, WECF, ActionAid, Simavi, COC, Cordaid en de alliantie Dit Werkt Wel. Rachel Walker van ActionAid vertelt meer.

Inclusieve samenleving 3 (1).jpg

Gelijk=Anders staat voor een inclusieve samenleving waar iedereen dezelfde rechten én kansen heeft. Om daar te komen móeten er dingen veranderen. Daarom de dringende oproep aan het nieuwe kabinet om deze 10 punten op te nemen in het regeerakkoord.

Onderteken de oproep.png

Binnenkort zijn de Tweede Kamer verkiezingen. Op wie ga jij stemmen? Cordaid heeft een stemhulp ontwikkeld om je te helpen bij het maken van die keuze. Hierbij is gekeken naar 11 politieke partijen en hun standpunten op het gebied van ontwikkeling en migratie.
Benieuwd wat daar uitgekomen is?

Copy%20of%20Logo%20Cordaid%20(1)_edited.jpg

Bij de verkiezingen staan ook de belangen van lesbische, homoseksuele, bi+, transgender en intersekse personen (LHBTI’s) op het spel. Op de verkiezingswebsite van het COCO Nederland lees je hoe partijen denken over LHBTI-kwesties. Daarmee kan je straks in het stemhokje een goed geïnformeerde keuze maken!

rainbowvote.png

Weet jij al op welke partij je gaat stemmen? Misschien kunnen we je helpen, want het WECF heeft de #EcofeministischeKieswijzer!


Voor het WECF betekent ecofeminisme: met een intersectionele, feministische benadering werken aan oplossingen voor klimaat- en milieuproblemen. 

Campagne%20WECF_edited.jpg

De verkiezingen staan voor de deur. Als we meer gelijkheid willen, dan is dit het uitgelezen moment om onze stem te laten horen! Bekijk het Gendergelijkheid Stemadvies van WOMEN Inc. en Atria om de standpunten van de verschillende partijen te lezen.

Campagne Women Inc en Atria.png

Roep tijdens de aankomende verkiezingen politieke leiders op om vanuit feministische waarden te regeren en aan de volgende punten gehoor te geven en teken het Manifest van ActionAid!

Screenshot 2021-02-25 at 08.45.32.png

Wat seks met politiek te maken heeft? De verkiezingen van 17 maart hebben invloed op jouw seksuele gezondheid en die van anderen.


Ontdek welke partij het beste aansluit op jouw mening over seksualiteit. Doe de politieke sekswijzer van Rutgers, Aidsfonds - Soa Aids Nederland, Amref Flying Doctors en CHOICE for Youth and Sexuality.  Jouw stem telt.

sekswijzer-klein.png

Yordi is jaren geleden vanuit Eritrea naar Nederland verhuisd. Ze heeft in haar dagelijks leven vaak te maken nare opmerkingen en grappen over haar afkomst, huidskleur en accent. Ze heeft in het begin duizenden sollicitaties verstuurd, maar kreeg afwijzing na afwijzing of vaak zelfs niet eens een reactie. En dat terwijl ze hoger opgeleid is en op passende functies reageerde. Schoonmaakwerk, dát werd haar aangeboden. 

Inmiddels heeft ze haar eigen bedrijf en helpt zij anderen in deze positie.

Foto van Yordi zwart wit.jpg

De vrouw van Paul is door haar werk vaak voor langere periodes in het buitenland. Paul zorgt binnen hun gezin, zeker in die periodes, voor hun twee kinderen. Hij merkt dat veel mensen het ‘raar’ vinden dat zij dit op deze manier doen. Paul merkt dat de norm toch nog steeds is dat de vrouw hoofdzakelijk voor de kinderen zorgt, en dat de man zich op zijn carrière stort.

Foto van Paul zwart wit.jpg

Nita Bouwman is een vrouw met een beperking. Zij ervaart dat zij hierdoor op heel veel vlakken niet dezelfde kansen krijgt als mensen zonder beperking. En dat is, zacht gezegd, niet OK. Maar Nita laat zich niet zomaar uit het veld slaan en strijdt keihard voor gelijke kansen en rechten!

Foto van Nita zwart wit.jpg

Internationaal is een beweging actief die vrouwenemancipatie en de daarbij horende keuzevrijheden als een bedreiging ziet.

De progressie van vrouwenrechten gaat langzaam, ook in Nederland. Volgens het World Economic Forum duurt het nog minstens honderd jaar voordat de kloof tussen vrouwen en mannen op politiek, economisch en maatschappelijk vlak gedicht is. Tegelijkertijd worden wetten en beleid die gendergelijkheid bevorderen bevochten en zelfs teruggedraaid door een wereldwijd actieve conservatieve oppositie.

2017YEARENDNEWS18.jpg
bottom of page