top of page

DUURZAAMHEID

Wij streven naar een wereld waarin gelijkwaardigheid, solidariteit en genderrechtvaardigheid* centraal staan in de strijd tegen klimaatverandering en in de transitie naar een duurzame en eerlijke economie voor iedereen. Waar vrouwen en gender non-conforme personen betrokken worden bij besluitvorming over klimaat, milieu en energievraagstukken. En waar actief meer steun komt voor duurzame oplossingen die geleid worden door vrouwen.

Een wereld waar de (vrouwelijke) activisten en inheemse gemeenschappen die strijden tegen klimaatverandering en vervuiling worden beschermd en gesteund. Waar iedereen gelijke kansen heeft op menswaardig werk en internationale solidariteit geldt als kernwaarde voor klimaat en energiebeleid. Zodat duurzame vooruitgang in Nederland en Europa niet ten koste gaat van vooruitgang ergens anders.

*Genderrechtvaardigheid: genderrechtvaardigheid gaat over eerlijke behandeling voor iedereen. Als genderrechtvaardigheid het doel is moeten er vaak maatregelen worden getroffen om de ongelijkheid tussen de genders gelijk te trekken.

Duurzaamheid 3.jpg
bottom of page