top of page
Foto van Yordi zwart wit.jpg

YORDI

Yordi is jaren geleden vanuit Eritrea naar Nederland verhuisd. Ze heeft in haar dagelijks leven vaak te maken nare opmerkingen en grappen over haar afkomst, huidskleur en accent. Ze heeft in het begin duizenden sollicitaties verstuurd, maar kreeg afwijzing na afwijzing of vaak zelfs niet eens een reactie. En dat terwijl ze hoger opgeleid is en op passende functies reageerde. Schoonmaakwerk, dát werd haar aangeboden. 

Inmiddels heeft ze haar eigen bedrijf en helpt zij anderen in deze positie.

PAUL

De vrouw van Paul is door haar werk vaak voor langere periodes in het buitenland. Paul zorgt binnen hun gezin, zeker in die periodes, voor hun twee kinderen. Hij merkt dat veel mensen het ‘raar’ vinden dat zij dit op deze manier doen. Paul merkt dat de norm toch nog steeds is dat de vrouw hoofdzakelijk voor de kinderen zorgt, en dat de man zich op zijn carrière stort.

Foto van Paul zwart wit.jpg
Foto van Nita zwart wit.jpg

NITA

Nita Bouwman is een vrouw met een beperking. Zij ervaart dat zij hierdoor op heel veel vlakken niet dezelfde kansen krijgt als mensen zonder beperking. En dat is, zacht gezegd, niet OK. Maar Nita laat zich niet zomaar uit het veld slaan en strijdt keihard voor gelijke kansen en rechten!

bottom of page