top of page

ZELFBESCHIKKING

Wij streven naar een wereld waarin iedereen, ook vrouwen en gender non-conforme personen, zeggenschap en volledige controle hebben over hun lichaam, relaties en toekomst. Een plek waarin deze rechten gegarandeerd worden zonder angst voor stigma, discriminatie, dwang, geweld of misbruik. Waar vrouwen actief en betekenisvol kunnen deelnemen aan beleidsprocessen en besluitvorming die hun zelfbeschikkingsrecht* aangaat. En waarin vrouwen en gender non-conforme personen zelf de beslissende keuze maken.

Een wereld waarin iedereen toegang heeft tot de informatie, diensten en producten die nodig zijn om hun recht tot zelfbeschikking te kunnen waarborgen (o.a. gezondheidszorg en psychosociale steun). Een wereld waar sociale normen die de autonomie en onafhankelijkheid van meisjes en vrouwen beperken veranderen.


*Zelfbeschikkingsrecht: is het recht op eigen keuzen en zelfstandigheid, zowel voor het individu als voor een collectief.

Zelfbeschikking 1.jpg

MEER WETEN?

Simavi streeft naar een wereld met sociale en economische kansen voor alle vrouwen en meisjes. Kijk hier hoe je in actie kunt komen.

Rutgers werkt hard aan een wereld waarin ieder mens zijn of haar of seksualiteit op een vrijwillige, prettige en veilige manier kan beleven. Kijk hier hoe je ze kan steunen.

bottom of page